Volonterski centar VG bit će predstavljen na Međunarodni dan volontera

17. 11. 28
posted by: Ana

Nakon Info centra za mlade Velika Gorica, koji je bio okidač za jednu prekrasnu suradnju jednog grada – Velike Gorice i dvije udruge – udruge Zamisli i KUD-a Čiče, ta suradnja nastavlja se kroz još jedan hvalevrijedan i bitan projekt – projekt "Volonterski centar Velika Gorica".


Nakon što je projekt „Volonterski centar Velika Gorica“ već predstavljen organizatorima volontiranja, velikogoričkim organizacijama i institucijama, te je u sklopu aktivnosti projekta Volonterski centar Zagreb proveo Edukaciju o menadžmentu volontera na kojoj je sudjelovalo 24 sudionika, Volonterski centar Velika Gorica službeno će biti predstavljen javnosti i medijima na Međunarodni dan volonterstva, u utorak, 5. prosinca, u Srednjoškolskom centru od 12 do 14 sati.


S početkom u 13 sati, gradonačelnik grada Velike Gorice Dražen Barišić službeno će otvoriti Volonterski centar VG te dodijeliti Volonterska priznanja osobama koje su se već do sada iskazale u području volontiranja. Osim toga, od 12 do 14 sati u velikom holu održat će se Volonterski sajam na kojem će velikogoričke institucije i organizacije, sadašnji i potencijalni organizatori volontiranja, moći predstaviti svoje volonterske programe srednjoškolcima, volonterima. Između ostalog, bit će proglašene najbolje volonterske akcije koje su prijavile organizacije i institucije kroz javni poziv, a njihova provedba bit će od prosinca 2017. do svibnja 2018. godine.
Zadaća i cilj Volonterskog centra Velika Gorica je provedba informiranja i edukacije volontera i organizatora volontiranja, organiziranje stručne edukacije o volontiranju i upravljanju volonterima i uspostava i održavanje baze volontera i organizatora volontiranja, posredovanje u volonterskoj razmjeni i promoviranje volonterstva.

Powered by JS Network Solutions