Info centar za mlade Velika Gorica otvorio i Info točku u Čiču

17. 03. 23
posted by: Ana

U sklopu Info centra za mlade Velika Gorica pokrenuta je i Info točka za mlade Čiče u Novom Čiču kako bi i mladi iz ruralnog dijela Velike Gorice dobili mogućnost za besplatnim informacijama. Tako je uz otvaranje Info centra organizirano i otvaranje Info točke za mlade u Etno naselju Novo Čiče.

Prisutni su mogli uživati u zabavnom programu u kojem se predstavio KUD Čiče kroz pjesmu i ples, a članovi KUD-a i učenici 8. razreda OŠ Novo Čiče prikazali su mogućnost robotike.


- Naš cilj je da ono što radimo postane dostupno onima za koje radimo stoga posebno pozdravljamo mlade koji su se danas ovdje okupili - rekla je na otvorenju Info točke u Novom Čiču Svjetlana Marijon


Prekrasan dan u prekrasnom Etno naselju Novo Čiče protekao je u druženju i na kraju je Info točka otvorena rezanjem vrpce.


- Dobili smo jedan prostor gdje će mladi iz ovog kraja i okolnih sela dati svoje prijedloge, tražiti savjete, mi smo vam dužni pomoći vam i usmjeriti vas, da volite Lijepu našu, ne slušate priče kako je dobro otići van, već da se ovdje školujete i zaposlite. Ovaj prostor bio je zapušten, a upravo su mladi doprinijeli da se uredi i da danas imamo ovo etno naselje. Tu su pokazali koliko mladi puno mogu napraviti, samo ih treba usmjeriti - rekao je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče, partnera u projektu Lokalnog Info-centra za mlade, koji je ustupio prostor za Info-točku u jednoj od kućica u Etno naselju Novo Čiče.


Na otvaranju su bili i zamjenik Ervin Kolarec, pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i sport Krešimir Ačkar, župnik župe Svetog Ivana Krstitelja Novo Čiče Marijan Prepeljanić, ravnateljica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Milada Mesarić, kao i brojni drugi uzvanici te djeca i mladi iz Novog Čiča.

Powered by JS Network Solutions