ICMVG: Projekt je završio, ali Info centar radi i dalje

17. 10. 31
posted by: Ana

Danas je dan kada se događa više toga. Neki od vas rade skraćeno, neki vjerojatno slave rođendane, jedan dio otići će s ekipom van, neki će peći kolače i pripemati se za blagdan Svih svetih, ali osim toga svega, danas je dan kada završava projekt "Info centar za mlade Velika Gorica".

Eto, godina dana projekta završila je, a s njom i njegovo financiranje od strane Ministarstva. Zašto? Zato što očito više sile smatraju da ovakav projekt ne zaslužuje daljnje financiranje iako po svojim rezultati i onime što je postigao, Info centar je jedan od najznačajnijih projekata za mlade na području Velike Gorice.

Info centar za mlade, uz podršku Udruge Zamisli, Grada Velike Gorice i KUD-a Čiče, mladima je omogućio zanimljive radionice: o volontiranju, međunarodnom volontiranju, o izboru zanimanja, predstavljanje zanimanja, omogućio im je besplatan izvor informacija preko facebook stranice, web stranice i direktno u centru, uspostavio je Info točku Čiče u Novom Čiču, omogućio je da  Velikogoričani imaju priliku upoznati mlade i uspješne i dao im priliku da se predstave. Radili smo, trudili smo se i upravo kada je Info centar postao prepoznatljiv među mladima i kada je u tijeku još jedan projekt, projekt Volonterski centar Velika Gorica koji je, uz Gorički klub mladih i Info centar, trebao nekako zaokružiti tu priču rada s mladima u Velikoj Gorici, Info centar je izgubio financiranje. Eto, to je još jedna priča kada se ne prepoznaje rad s mladima kao važan i bitan.

Ali, nema veze, priča o Info centru nije završena i iako je danas možda "službeni posljednji" dan rada Info centra, nikako nije zadnji. Nastavljamo s radom, još motiviraniji, s još većom podrškom koju smo dobili i koju ćemo dobiti kroz Volonterski centar. Info centar ostaje na istom mjestu, s radom u isto vrijeme, na istoj facebook adresi i istoj web stranici, sa mnom kao voditeljicom, onom istom kao i prije osam mjeseci, samo s malo većim znanjem, malo većom odgovornošću, ali i s većom motivacijom! Zato pratite nas i podržavajte i dalje jer tu smo za vas!

Powered by JS Network Solutions