Predstavljen Volonterski centar VG

17. 12. 07
posted by: Ana

Međunarodni dan volontera slavi se 5. prosinca i upravo toga dana predstavljen je Volonterski centar Velika Gorica. Projekt Udruge Zamisli, Grada Velike Gorice i KUD-a Čiče koji je u tijeku već nekoliko mjeseci, napokon je i službeno predstavljen javnosti.


U Srednjoškolskom centru okupilo se 15 izlagača, organizatora volontiranja, koji su predstavili svoje volonterske programe srednjoškolcima, sadašnjim i potencijalnim volonterima. U sklopu projekta Volonterskog centra Velika Gorica provest će se i 17 volonterskih akcija, a 23 volontera dobilo je i volonterska priznanja koje je podijelio gradonačelnik Dražen Barišić: Mira Sič, Ladislav Sič, Marica Varjačić, Slavko Matić, Antea Duvnjak, Tihana Kozačinski, Leonarda Kolarić, Stjepan Ocvirk, Leon Romčević, Ana Kovačević, Stipo Duvnjak, Sonja Jarebica, Vedrana Klarić, Štefica Nestić, Filip Margić, Jelena Tojaga, Jelena Pugelnik, Mario Dilberović, Tomislav Šantek, Tihomir Panižić, Marijo Hađavir, Dušanka Novosel i Vedran Ivorek Toughra.

Ovo su samo neki od vrijednih volontera kojima se Velika Gorica može pohvaliti, a u našem gradu ima još puno takvih ljudi, ljudi koji marljivo i nesebično ulažu svoje vrijeme kako bi pomagali drugima.

Na Volonterskom sajmu predstavili su se Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina, Gradska knjižnica Velika Gorica, Udruga osoba s invaliditetom "Suncokret" - Velika Gorica, Muzej Turopolja, KUD "ČIČE" Novo Čiče, Gorički klub mladih, Udruga „Ti si ok“, Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica, Ekoregija Velika Gorica, Ekonomska škola Velika Gorica, Vukovina u srcu, Srednja strukovna škola, Klub za mlade Zagreb i Info centar za mlade Velika Gorica.

Okupljeni su uživali u druženju, međusobnoj razmjeni iskustava i informacija, a kroz sajam imali su priliku pokazati koja volonterska mjesta nude. Na predstavljanju, prisutni su mogli vidjeti i službenu internetsku stranicu Volonterskog centra Velika Gorica na kojoj će svi oni naći svoje mjesto, kao i budući organizatori volontiranja, a i volonteri, te će to značiti i jedinstvenu volontersku bazu.

Powered by JS Network Solutions