EURODESK multiplikator: Srednja strukovna škola

17. 04. 01
posted by: Ana

Info centar za mlade Velika Gorica uspostavio je suradnju sa sve četiri velikogoričke škole. U sklopu te suradnje predstavnici Udruge Zamisli i Info centra u petak, 31. ožujka, u svojstvu EURODESK multiplikatora posjetili su Srednju strukovnu školu u Velikoj Gorici i družili se sa učenicima. U sklopu jednog vrlo zanimljivog predavanja Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli predstavila je učenicima udrugu, EURODESK te razne mogućnosti za razmjenu, praksu, volontiranje i slične aktivnosti širom Europe, kroz programe EU kao što je ERASMUS+, EVS. 

Većina ovih učenika i učenica do sada je putovalo izvan Lijepe naše, ali i diljem Hrvatske te su pokazali interes za ovakvim načinom putovanja. Osim što su imali priliku saznati nešto više o programu Erasmus+, mladi su mogli saznati nešto više o volontiranju. Iako su česte predrasude da se radi o neplaćenom radu, volontiranje u ovakvim projektima znači plaćeno putovanje i boravak, ali i mogućnost novih poznastava, druženje, učenje stranih jezika i jedno prekrasno iskustvo koje će sudionici moći ponijeti kući te iskoristiti u životu i u traženju posla.

Upravo to su bili razlozi da dio maturanata izrazi želju uključiti se u projekt SHINE (Sport, Health, Innovation and Nutrition for Europe) kroz koji se organizira putovanje u Varbovo, u Bugarsku od 8. do 15 srpnja. Tim programom želi se mlade od 18 do 30 godina učiti o zdravom načinu života te podići njihovu svijest o dobrobitima zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti. Mladima će se omogućiti samostalno provođenje zdravog načina ponašanja u svakodnevnom životu.

Uz Svjetlanu Marijon, na predavanju su sudjelovali, Ante Martić, voditelj Odjela za mlade, Ivona Šeparović i Ivana Kuzmanić iz Udruge Zamisli te Ana Peternac Bučan iz Info centra za mlade Velika Gorica.

 

Powered by JS Network Solutions