Uspjeh Sajma informiranja mladih

17. 06. 08
posted by: Ana

Udruga Zamisli kroz Regionalni info centar za mlade Zagreb u suradnji s Kulturno umjetničkim društvom Čiče organizirala je Sajam informiranja mladih po prvi puta u Etno naselju Novo Čiče.

Bilo je zanimljivo, poučno i zabavno. Šesti i osmi razredi OŠ Novo Čiče posjetili su Sajam, razgledali ga i prikupili promo materijale. Na Sajmu se predstavio i Info centar za mlade Velika Gorica, a najviše pažnje dobila je kutija "za čestitke, želje i pozdrave" mladih iz Čiča od kojih su neki već ubacili ceduljice s porukama.


- Te želje bit će izrealizirane. Možda ne možemo izgraditi igralište za odbojku, ali možemo organizirati igranje odbojku u prostoru Etno naselja, Info točke Čiče u Novom Čiču. Osim toga, pripremamo niz aktivnosti tijekom ljeta i zato nam trebaju želje mladih iz Novog Čiča i okolice – rekla je voditeljica Info centra za mlade Velika Gorica Ana Peternac Bučan nadodavši kako je bitno da se mladi jave, pošalju poruku i slobno se obrate Info centru s bilo kakvim pitanjima i prijedlozima.


Info centar za mlade Velika Gorica predstavio je svoju web stranicu, ali i uputio mlade u sve ono što im nudi.

 

Potpore iz Grada Zagreba i Grada Velike Gorice


Svoju potporu ovoj manifestaciji dala je i Biserka Bucković, izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, te Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika grada Velike Gorice Dražena Barišića.


- Dragi mladi! Iskoristite Info centar Info točku, da u životu naučite razmišljati svojom glavom, da naučite izgrađivati svoje stavove i vrijednosti, i da ih naučite nadograđivati i doći do pravih informacija. Ne dopustite da vam mediji ili bilo tko drugi nameće nešto – poručio je Ačkar.


I dok su mladi obilazili Sajam, u susjednom šatoru, Ante Martić, nekadašnji finalist MasterChefa i Krešo Fiolić brinuli su za gulaš kojim su se, nakon službenijeg dijela, počastili sudionici Sajma informiranja mladih. Tišina za vrijeme ručka bila je dovoljna za zaključak koliko je dobar gulaš bio.

Na Sajmu informiranja predstavili su se: Kulturno umjetničko društvo "ČIČE" Novo Čiče, Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI, Gorički klub mladih, Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, Udruga Zamisli, Gradska knjižnica Velika Gorica, Centar za audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom, Mreža udruga Zagor, Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Udruga Impress, Centar za djecu, mlade i obitelj Zaprešić, Zaklada čujem, vjerujem vidim, Eurodesk Hrvatska, Zajednica ICM u Hrvatskoj, Policijska postaja Velika Gorica i Zajednica saveza osoba s invaliditetom- SOIH.


Glavni ciljevi ove manifestacije su osvijestiti mlade ljude da imaju pravo na informiranje te im na jednom mjestu pružiti sve potrebne informacije namijenjene mladima kroz dnevni program gdje se predstavljaju svi koji u svom radu dotiču mlade također je ciljem razvijanja resursa i usluga za mlade u ruralnim područjima i prometno izoliranim mjestima, a nadamo se da će ovakvih sajmova biti sve više na ovim područjima.


Velika hvala KUD-u Novo Čiče i naravno, posebno hvala voditelju KUD-a Stipi Duvnjaku koji je još jednom pokazao što znači biti dobar domaćin. Hvala Udruzi Zamisli na cjelokupnoj organizaciji, posebno Ivani Kuzmanić, hvala svima koji su se pridružili kao sudionici, posebno Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica, psihologinji Sanji Šipušić Komar, koja se uvijek uključuje u rad Info centra svojim doprinosom. I naravno, hvala OŠ Novo Čiče, pedagoginji Mateji Lektorić, psihologinji Kristini Vujnović-Malivuk i ravnateljici Sanji Povoljnjak, te učenicima i profesorima koji su došli.

Powered by JS Network Solutions