Ivanje u Novom Čiču oduševilo posjetitelje

17. 06. 26
posted by: Ana

I dva dana nakon proslave Ivanja u Novom Čiču, mogu se čuti same riječi hvale i oduševljenje posjetitelja i sudionika ove već tradicionalne manifestacije koja se održala u subotu, 24. lipnja.

Nakon sportskog dijela i malonogometnog turnira uslijedio je kulturno zabavni dio programa koji je trajao cijelo popodne. Od jezera Ježevo, gdje je bilo okupljanje sudionika i posjetitelja, svečana povorka krenula je prema crkvi gdje je uslijedila molitva i blagoslov, a u 18 sati svečano je otvorena 12. Međunarodna smotra folklora.

Na Smotri je nastupilo 14 kulturno-umjetničkih društava, čak 460 sudionika svih dobnih skupina iz cijele Hrvatske i dva KUD-a iz Bosne i Hercegovine koji su se predstavili su kroz glazbu i plesove različitih krajeva. Domaćini proslave i Smotre, KUD Čiče, osim pjesama i plesova, predstavili su se kroz reviju odjeće od lana.

Nakon službenijeg dijela zabava se nastavila uz Tamburaški sastav Fijaker.

- Dojmovi su pozitivni, vidjelo se da ljudi vole našu manifestaciju i dolazak kod nas. Na "Fijakerima" je bilo oko 2.000 ljudi, a "samo" 500 ih je bilo na plesnom podiju – napomenuo je Stipo Duvnjak, voditelj KUD-a Čiče.

Svake godine Ivanje u Novom Čiču posjetiteljima ponudi nešto novo, a ove godine to je, između ostalog, bio čardak, otvoren prije tri mjeseca. Posjetitelji su, slušajući glazbu i degustirajući domaće specijalitet, mogli razgledati čardak i turopoljske drvene kuće u obnovljenom Etno naselju, a odlična zabava trajala je cijelu večer.

Powered by JS Network Solutions