Radionica o zanimanjima za osme razrede OŠ Novo Čiče

17. 03. 23
posted by: Ana

Nakon nešto više od dva mjeseca rada Lokalnog info centra za mlade Velika Gorica i Info točke za mlade Čiče u Novom Čiču, LICMVG može se pohvaliti odličnim startom u radu u Velikoj Gorici i Novom Čiču. Iako su vrata službeno otvorena 22. ožujka, vrijedna ekipa iz Udruge Zamisli i voditeljica Info centra i Info točke i prije toga su radili na tome da prepoznaju mlade u gradu i okolici.

Tako su u utorak, 14. ožujka, Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli, Ante Martić, voditelj Odjela za rad s mladima Udruge ZAMISLI i Ana Peternac Bučan, voditeljica Info-centra za mlade Velika Gorica i Info-točke za mlade Čiče u suradnji s OŠ Novo Čiče organizirali radionicu za osme razrede osnovne škole. Na radionici su sudjelovala tri razreda, a bilo je riječi o zanimanjima kojima se budući srednjoškolci žele baviti.

Mladi su na papiriće trebali napisati zanimanja kojima se planiraju baviti te smo kroz komentare i razjašnjenja pojedinih profesija odgovorili na pitanja koje škole je potrebno upisati. Od ukupno 54 učenika njih 25 nije znalo čime bi se željeli baviti u budućnosti i koju školu upisati, a 29 je znalo što želi. Bilo je raznolikih odgovora, od želje za obrtničkim zanimanjima kao što su autolimar, zlatar i rukovoditelj samohodnih strojeva do zanimanja kao što je fizioteraput. 

Anketno istraživanje

U sklopu istraživanja potreba učenici i učenice OŠ Novo Čiče ispunjavali su i ankete. S pedagoginjom OŠ Novo Čiče Matejom Lektorić dogovorili smo suradnju za istaraživanje, dobili smo suglasnost ravnateljice Sanje Povoljnjak i dogovorili provođenje anketnog istraživanja problema, potreba i mišljenja mladih u Novom Čiču. 

Anketne upitnike popunjavali su učenici osmih razreda te smo kroz ankete željeli saznati razmišljanja osmaša vezana uz buduće obrazovanje, zanimanje, probleme mladih, ali i što bi željeli imati od sadržaja za mlade u Novom Čiču i okolici i koje informacije i teme ih zanimaju. 

U tijeku je slično istraživanje i u srednjim školama na području grada Velike Gorice nakon čega će biti moguće reći nešto više o razmišljanjima i potrebama mladih Velikogoričana. 

Powered by JS Network Solutions