Međunarodno volontiranje: volontiraj i proputuj svijet!

17. 05. 03
posted by: Ana

Volontiranje je tema koja među mladima izaziva veliki interes, i upravo smo zato, u organizaciji Info točke Čiče u Novom Čiču i KUD-a Čiče, u Etno naselju Novo Čiče odlučili predstaviti upravo tu temu. Tim povodom, 2. svibnja, u goste nam je došla Doroteja Dimoski, Velikogoričanka i volonterka, koja je već do sada sudjelovala u pet međunarodnih kampova, i svoje je iskustvo podijelila sa tridesetak mladih.

Osim što je opisala i rekla nešto više o međunarodnom volontriranju, ispričala je kako je njoj bilo u Češkoj gdje je sudjelovala u dva kampa.

Međunarodno volontiranje daje mogućnost drugačijeg provođenja slobodno vremena, za putovanjima, otkrivanjem novih kultura i učenjem jezika i to sve u kombinaciji s pomaganjem i novim iskustvima. 

Volonterski centar Zagreb (VCZ) i u 2017. godini nastavlja dugogodišnju tradiciju kratkoročnog volontiranja na međunarodnoj razini. Volonterski kampovi prilika su za sve građane, a posebno mlade, da kroz društveno odgovorno putovanje i volontiranje upoznaju nove zemlje, donesu pozitivnu promjenu, sudjeluju u interkulturalnom učenju i dobro se zabave.

Powered by JS Network Solutions